Pasaules pārtikas diena 2021!
Šogad mūsus iestādē turpinās projekts “Vesels un drošs” , kas norit Veselību veicinošas skolas programmas ietvaros. Kā viens no šī projekta uzdevumiem ir popularizēt drošu un veselīgu dzīves veidu, kas tika īstenots Pasaules pārtikas dienas ietvaros 13. oktobrī, ar lozungu”Degustāciju darbnīca”. Katras grupas skolotājas kopā ar saviem bērniem bija pārdomājušas savu degustācijas tēmu. Pašiem mazākajiem, grupas “Pīlīte” bērniem bija sarīkota saldumu ballīte, kuras laikā bērni varēja cienāties ar cepumiem, konfektēm un suliņām. Grupas “Varavīksne” skolotājas kopā ar bērniem iejutās Latvijas produktu degustēšanā, veicnot bērnu piederību Latvijas valstij. Bērniem bija iespēja izrunāt, kas ir Latvijas prece, ko ražo Latvijā, aktualizēt savā vārdu krājumā neparastus vārdus un nogaršot Latvijā ražotu produkciju: rupjmaizi, sieru ar ķimenēm, pienu, “Gotiņas” konfektes un Latvijā audzētus ābolus.Sagatavošanas grupas “Pasaciņa” bērni kopā ar skolotājām mēģināja izmantojot savas maņas: smaržu un garšu, atminēt augļus un dārzeņus. Bērni varēja izteikties kādas garšas īpatnības piemīt augļiem un dārzeņiem, kas viņiem garšoja, kas nebija tik tīkams.Savukārt jauktā vecuma grupas “Bitīte” skolotājas kopā ar bērniem bija ieplānojuši “Degustāciju darbnīcā” gatavot sviestmaizes un salātus. Bērni kopā ar skolotājām bija sagatvojuši daudzveidīgu produktu klāstu. Skolotājas izveidoja vairākus pakāpienus, kas palīdzēs bērniem nonākt pie galarezultāta: gan sagatavošanas darbi, gan pārrunas par produktiem, gan ēdiena sastāva noteikšana (veicinot bērnu lasīt, rakstīt prasmi un latviešu valodas vārdu krājuma paplašināšanos), gan kā pareizi ievērot higiēnas noteikumus, gan atkārtot un nostiprināt galda klāšanas kultūru un ievērot drošības noteikumus. Visi bērni un skolotājas bija iesaistīti kopīgā darbā, par kuru bērniem un skolotājām bija liels gandarījums.
Neliels ieskats “Degustāciju darbnīcās”.
Ziņojumu sagatavoja vadītājas vietniece Edīte Radionova.